Kik vagyunk mi?

 

Kádár-Németh Emese

Sziasztok!

Kádár-Németh Emese vagyok, alias “kovaszmese”, pénzügyi ügyintéző, hobbikertész, hobbipék, és 3 gyermek édesanyja.

Lételemem:
Nincs egészségesebb dolog, mint házi kosztot enni, és nincs is jobb dolog, mint otthon a tűzhely melegét életben tartani.
Ezért csatlakoztam a Lételem csapathoz:
A családomban, tudatosan táplálkozunk, és jó példát mutatunk a gyerekeinknek.
Igyekszünk kikerülni a feldolgozott, adalékanyagokkal és tartósítószerekkel készült “élelmiszereket”, és másokat is erre szeretnénk ösztönözni.
3 éve ismerkedtem meg a kovásszal. mert éreztük, hogy jobb lenne olyan pékárukat tenni az asztalra, aminek tudjuk a pontos összetevőit.
Így hát elkezdtem tanulni, kérdezni, a nálam tapasztaltattabbaktól. Ebben nagyon sokat segített Klári és Tündi a Kovászos kenyér élesztő nélkül Fb csoport alapítói. A Kovászlabor tagjait is muszáj megemlítenem, Toth Ildikot, Lajáné Kuris Lorettát, és persze az alapító Ormós Gabit is, akik rengetegszer útba igazítottak és segítettek eloszlatni a kovászolás rejtelmei okozta homályt. 😃 – hozzáteszem, még mindig van mit Tőlük tanulni, és KELL IS még tanulnom…
A családom nagyra értékeli, hogy gondosan válogatott, jó minőségű alapanyagokból készített ételeket teszek az asztalra, és ez adja számomra a legtöbb motivációt, hogy igenis, mindent IS el tudunk készíteni, meg tudjuk tanulni, ha nagyon akarjuk és nem adjuk fel.
Imádjuk a természetet, már-már függők is vagyunk. 😃 ha tehetjük túrázunk és kerékpározunk, folyton mozgásban vagyunk, ami számunkra LÉTelem.
“A lényeg, hogy legyen kenyér az asztalon.”

 

Dr. Kazsimérszki Alida

Dr. Kazsimérszki Alida vagyok – ügyvéd, okleveles hobbipék, 2012 óta a Hegyaljai Boszorkánykonyha oldal gazdája, fotósa, receptírója, 3 gyermekes édesanya

Lételemem:
Igyekszem együtt élni a természettel.
Ezért csatlakoztam a Lételem csapathoz:
11 évvel ezelőtt indítottam útjára a Hegyaljai Boszorkánykonyha oldalt, 3 éve pedig a Kovászjogász (Sourdoughlawyer) oldalt a Fb-on illetve az Instagramon.
Az apropót az akkor kamasz fiaim adták, hiszen mindig éhesek voltak 🙂 , s ha már sütöttem-főztem, vittem bele egy kis kreativitást is, amit fotó formájában időnként másokkal is megosztottam.
Felbuzdulva a kezdeti sikereken és egyben eleget téve a receptküldés iránti kéréseknek, elkezdtem leírni, hogy mit hogyan készítettem.
Az azóta eltelt évek alatt megismerkedtem a kovászolás, a sajtkészítés és a fermentálás fortélyaival is. A fiaim már kirepültek, de a kislányom továbbra is hálás közönség, egyben segítőkész kukta.
Étkezésünk jelentősen átalakult, már csak a saját készítésű kenyeret, sajtot, fermentált zöldséget és egyéb ételeket esszük, tudatosan kerüljük a feldolgozott, adalékanyagokkal és tartósítószerekkel készült “élelmiszereket”.
Tudásomat szívesen megosztom másokkal is, akár workshop-ok keretében is, hiszen mindig öröm látni, ha más is megérti ennek az életformának a lényegét, és akár egész családok térnek át egészséges életmódra.
A LÉTELEM erről szól – Ételem az Életem.

 

Simon Detti

Simon Detti vagyok, a Kincses Kamra alapítója

👉Lételemem:
A tűz! Talán ezért is van a konyhánkban egy sparhelt, amit hűvösebb időben szívesen használok sütésre- főzésre.
👉Vallom, hogy az élő tűzön készült ételek megtelnek életenergiával, ami számomra elképzelhetetlen.
👉Amiért csatlakoztam a Lételem csapathoz:
Dolgozó két gyermekes anyukaként fontos számomra, hogy viszonylag kevés munkával is ellássam a családomat megfelelő egészséges élemmel. Nagyon sok idő-, és pénztakarékos receptet halmoztam fel az utóbbi időben. Tudom, hogy minden az alapanyagok minőségén múlik, és azokon technikákon, amit a konyhánkban használunk. Ezért szeretem a kovászolás, és a fermentálás minden formáját.
👉A csoportban az egyik fő célom, hogy megmutassam, hogyan készítek napi menüket, vacsorát, tízórait viszonylag takarékos időfelhasználással. Imádok heti terveket készíteni, amihez 2-3 főzéssel tervezem meg a változatos étkezéseket.
Mindezt szívesem osztom meg Veled is, de örömmel veszem az ötleteidet!
❤️Szeretném, ha összefognánk, és közösen alkotnánk egy pozitív, egészséges, és örömteli VILÁGOT!
Ölelés: Detti 🙂